Utstillingen

Utstillingen på Mineralparken er laget for dere uten mineralinteresse og for barna – som ofte elsker stein! Vi har på spennende vis tatt mineralene tilbake der de hører hjemme, nemlig inni i fjellet. 1200 steiner og mineraler fra hele verden viser skaperverket på en unik måte. Spektakulær fargeprakt og særegne former gir barn og voksne opplevelser de sent vil glemme. 
Dette er Mineralparkens hjerte.

5 haller på totalt 1200 m2:

  • Hall 1 viser utenlandske mineraler, temautstillinger og innholdsrike veggmontasjer. Her er også langbord med benker for undervisning av grupper. Det er her konserter, kickoff og selskaper foregår.
  • Hall 2 gir historie fra feltspat- og nikkelproduksjon med gruveutstyr, malmvogner på skinner, feltspatslede, motorer, smie og håndverktøy. Redskapene er behendig tilpasset utstillingen av mineraler. Like ved finnes fluoviserende mineraler i en stor hul trestamme. Et spennende syn!
  • Hall 3 kalles Norgeshallen og rommer hovedsakelig mineraler og stein fra ulike steder i Norge. Kanskje du savner noe fra ditt hjemsted? Vi har dessverre en øvre grense for hvor mye som stilles ut, men kanskje du finner noe neste gang, for mye byttes ut hver sesong.
  • Hall 4 har glassmontere inne i fjellveggene på begge sider. Dronningsteinen, kongesteinen og Kronprinsparsteinen har egne kabinetter her. Det samme har dinosauregg og andre spesielle utstillinger. Med en arbeidsbrakke fra gruvetiden i ene enden og den elegante marmorsalongen i den andre, er dette den største og lengste hallen i hele utstillingen.
  • Hall 5 er den innerste hallen med store unike krystall-grupper i egne speilkabinetter. Utvilsomt den største attraksjonen for publikum, for her er de beste mineralene utstilt! Hvilken er din favoritt?

Gull av gråstein!

Visste du at millioner mennesker har stein fra Evje i munnen?

En tema-utstilling i fjellet tar utgangspunkt i nettopp det. Utstillingen viser feltspat fra Evje, og forvandlingen fra stein til tann.

Flere av verdens største produsenter av tannimplantat henter feltspat fra Lie gruver på Evje. Steinen herfra er i verdensklasse, så tennene som lages av feltspatt regnes som noen av verdens beste.
Dette er en utrolig historie, som er verdt et besøk!