Ofte stilte spørsmål

På denne siden finner du spørsmål som ofte blir stilt om Mineralparken, Klatreskogen eller våre overnattingsteder. Finner du ikke det du leter etter ta gjerne kontakt med oss på post@mineralparken.no.

Kan jeg ta med hund?

Hunder er hjertelig velkommen i hele den utvendige delen av Mineralparken. Men husk bånd og pose!

JuniorPark

Minimum høyde: 100 cm
Maximum vekt: 120 kg

GrandPark

Minimum høyde: 135 cm
Maximum vekt: 120 kg
Alle klatrere under 18 år, må ha signert samtykke fra en voksen over 18 år.

Hvor lang tid bør man beregne i parken?

Klatreskogen har to klatreparker, så det kommer an på hvilken park du skal klatre i. Grand Park tar rundt 2 timer å gjennomføre, men det bør beregnes minst 3 timer for å få mest ut av dagen, da man også skal gjennom et sikkerhetskurs. Junior Park tar ca. 30-45 minutter på en runde. Men når dere har kjøpt billett kan dere klatre så lenge dere ønsker i parkens åpningstid, dersom dere beholder selen på.

Hva er aktivitetserklæringsskjema?

Alle som skal klatre må fylle ut aktivitetserklæringsskjema hvor de forplikter seg til å følge Klatreskogens sikkerhetsregler. For personer under 18 år må dette signeres av en ansvarlig voksen. Dette gjøres ved ankomst til Klatreskogen. Vi kan dessverre ikke gi gjester uten signert aktivitetserklæring tilgang til å klatre.

Hva slags opplæring får man?

Alle som skal klatre i Klatreskogen må gjennom et sikkerhetskurs og få hjelp til å bruke utstyret du får tildelt. Sammen med en Klatreskogen-instruktør går du gjennom en treningsløype hvor du også får god opplæring om klatreparken og våre sikkerhetsrutiner.

På dager med mange gjester kan det bli noe ventetid, men opplæringen gjøres kontinuerlig og tar rundt 15-20 min. Følg instruktørens beskjeder nøye for å minske ventetiden. Dersom det er lang tid å vente, kan man booke tid litt senere på dagen og besøke Mineralparken i mellomtiden. Du får gode rabatter når du kjøper kombibillett.

Kan man oppleve at det er fullt i parken?

Vi har et bestemt antall seler som vi kan dele ut før parken er full. Derfor har vi dessverre ikke ubegrenset kapasitet. Når dette antallet er nådd, er det ikke flere seler tilgjengelig før noen er ferdige med å klatre og leverer tilbake sin sele.

Hvordan kan man betale hos dere?

Dere kan booke og betale på nett, da sparer dere også penger. Eller vente til dere ankommer, og kjøpe billett i resepsjonen, som er den samme som til Mineralparken. Her kan dere betale med kort, og vi aksepterer de fleste betalingskort. I tillegg tar vi også kontanter. Dersom du er i besittelse av gavekort, kan du også betale med dette, både på nett og i resepsjon. Grupper kan få ettersendt faktura for sitt besøk, men dette må avtales på forhånd.

Er det noen form for servering?

Ønsker dere bespisning, uten å kjøpe billett til Mineralparken, har vi en flott tak terrasse med 150 sitteplasser på toppen av resepsjonen. Her vil dere få servert mat fra Rock Cafe, i høysesongen. Det er også mye godt, kaffe, is og brus å få kjøpt inne i resepsjonen som dere kan ta med opp på takterrassen. Da kan dere nye sommersola med fantastisk utsikt over Mineralparken og Klatreskogen.

Må jeg betale selv om jeg ikke skal klatre?

Nei, du kan låne hjelm og gå på stiene under trærne i Klatreskogen i Junior Park, Grand Park er begrenset tilgang for tilskuere. Det er forbudt å gå utenom stiene, en vil da risikere å bli bortvist til resepsjonsområde. Vi er veldig strenge på dette, men kun fordi vi ikke vil at skogbunnen skal dø bort. Dette er viktig for at trærne i vår klatrepark skal ha det bra.

Er det lov å nyte medbrakt mat?

Ja. Ved Klatreskogen har vi satt ut bord, som fritt kan benyttes av alle våre gjester.

Hva med dårlig vær?

Om lyn og/eller torden skulle forekomme, er vi pliktige å stenge ned. Vi har sikkerhet som høyeste prioritet. Om vinden kommer opp i liten kuling, vil vi måtte stenge midlertidig. Vi måler vinden kontinuerlig i slike situasjoner, slik at uheldige ting ikke skal skje. Driftstans ved uforutsette omstendigheter gir ikke krav på refusjon.

Ønsker du kontakt med oss, se her.

Hvor ligger Klatreskogen?

Klatreparken ligger på Evje, på Sørlandet, kun 45 min kjøring fra Kristiansand. «Hele» Sørlandet kan kjøre til oss på ca 1 time, så dagsturer er absolutt en mulighet.

Adresse: Mineralvegen 1, 4737 Hornnes. 2 km sør for Evje sentrum, ca 45 min kjøring fra Kristiansand.

Fant du ikke svar på det du lurte på kan du prøve et søk, eller ta kontakt.